Restaurant Silvester's

Nieuws

NIX IN THE FRIDGE

Posted on

Omdat we op vakantie gaan hebben we op vrijdag 21 juli en zaterdag 22 juli weer ons alom bekende NIX IN THE FRIDGE:
We hebben maar 1 menu, waarbij u uiteraard wél kunt aangeven wat u niet lust!
4 gangen voor de prijs van 3 gangen (€ 37,50) en 5 gangen voor de prijs van 4 gangen (€45,00).
Komt u ook gezellig met ons de koelkast leegmaken? Reserveer dan snel!

ZiZzzz op zondagmiddag

Posted on

Van mei t/m september kan er weer iedere zondag van onze ZiZzzz-gerechtjes worden genoten van 13u tot 17u. En dit zijn de gerechtjes die u kunt kiezen:

BREAD
Zuurdesembrood | olijfolie | zout 3,50
SPECIAL STARTER
Affettato misto di Romagna
Diverse ham- en worstsoorten uit Romagna | piadina
17,50
BITES
Rode mul | frutti di mare | little gem 6,50
3  Creuzes | rode wijnazijn | citroen 7,50
Coquille St. Jacques | cantaloup meloen | venkel | pikante kletskop 8,50
Livar pastrami | huzarensalade | mosterdcrème 6,50
Bouillabaisse | schelpdieren | venkel |  brioche | aioli 5,00
Sardine | courgette | antiboise 6,50
Pasta vd dag 6,50
Ravioli caprese 6,50
Risotto kreeft 10,00
Porchetta | piadine | radicchio 6,50
Hereford hamburgertje | rucola | truffelmayo* 6,50
*Supplement gebakken eendenlever 3,50
Eendenbout | couscous | aubergine 6,50
Ossobucco v/d wang |risotto Milanese | groene asperge 6,50
Krokante zwezerik | gekaramelliseerde witlof | kalfsjus 10,00

 

 

 

Zin in zondag in de ZOMER

Posted on

Van mei t/m september kan er weer iedere zondag van onze ZiZzzz-gerechtjes worden genoten van 13u tot 17u. En dit zijn de gerechtjes die u kunt kiezen:

BREAD
Zuurdesembrood | olijfolie | zout                                                                 €  3,50

SPECIAL STARTER
Affettato misto di Romagna
Diverse ham- en worstsoorten uit Romagna | piadina                               € 17,50

BITES
Rode mul | frutti di mare | little gem                                                            €   6,50
3  Creuzes | rode wijnazijn | citroen                                                           €   7,50
Coquille St. Jacques | cantaloup meloen | venkel | pikante kletskop         €   8,50
Livar pastrami | huzarensalade | mosterdcrème                                        €   6,50
Bouillabaisse | schelpdieren | venkel |  brioche | aioli                                €   5,00
Sardine | courgette | antiboise                                                                   €   6,50
Pasta vd dag                                                                                              €   6,50
Ravioli caprese                                                                                           €   6,50
Risotto kreeft                                                                                              € 10,00
Porchetta | piadine | radicchio                                                                    €   6,50
Hereford hamburgertje | rucola | truffelmayo*                                            €   6,50
*Supplement gebakken eendenlever                                                         €   3,50
Eendenbout | couscous | aubergine                                                           €   6,50
Ossobucco v/d wang |risotto Milanese | groene asperge                           €   6,50
Krokante zwezerik | gekaramelliseerde witlof | kalfsjus                              € 10,00

ZiZzzz op zondagmiddag

Posted on

Van mei t/m september kan er weer iedere zondag van onze ZiZzzz-gerechtjes worden genoten van 13u tot 17u. En dit zijn de gerechtjes die u kunt kiezen:

BREAD
Zuurdesembrood | olijfolie | zout                                                                 €  3,50

SPECIAL STARTER
Affettato misto di Romagna
Diverse ham- en worstsoorten uit Romagna | piadina                               € 17,50

BITES
Rode mul | frutti di mare | asperge                                                            €   6,50
3  Creuzes | rode wijnazijn | citroen                                                           €   7,50
Garnaal | avocado | witte asperge                                                             €   7,50
Coquille St. Jacques | cantaloup meloen | venkel | pikante kletskop         €   8,50
Livar procureur | huzarensalade | mosterdcrème                                      €   6,50
Piepkuiken | kruideneitje |  asperge | langoustine                                      €   7,50
Aspergesoep | zalm | peterselie-olie                                                          €   5,00
Sardine | courgette | antiboise                                                                   €   6,50
Pasta vd dag                                                                                              €   6,50
Ravioli caprese                                                                                           €   6,50
Risotto kreeft                                                                                              € 10,00
Beefham | asperge | eidooier                                                                     €   6,50
Hereford hamburgertje | rucola | truffelmayo*                                            €   6,50
*Supplement gebakken eendenlever                                                         €   3,50
Ossobucco v/d wang |risotto Milanese | groene asperge                           €   6,50
Krokante zwezerik | gecaramelliseerde witlof | kalfsjus                              € 10,00

Pasen

Posted on

 

Wij zijn 1e Paasdag (zondag 16 april) geopend! Onze keuken is dan doorlopend geopend van 13u tot 21u.
Uiteraard kunt u dan genieten van een heerlijk Paasmenu, met echte voorjaarsingrediënten.
Als het weer een beetje meezit, kan er in ieder geval al ‘s middags buiten geluncht worden.
2e Paasdag zijn wij gesloten.

Carnavalsvakantie

Posted on

We gaan weer even wat inspiratie opdoen voor het nieuwe seizoen.
We zijn gesloten van maandag 20 februari t/m donderdag 2 maart. Vrijdag 3 maart ontvangen wij u weer graag vanaf 18u.

Reserveringen kunnen worden gedaan via email. Wij proberen zo spoedig mogelijk te antwoorden, maar het kan even iets langer duren dan u van ons gewend bent. Tot na onze vakantie!

Silvester & Monique

Team Silvester’s

VIVA LA ROMAGNA 2

Posted on

Viva la Romagna parte due!

Ook dit jaar komt Davide Bartolini uit Romagna weer naar Sittard.
Zondag 19 maart van 14.00u tot 17.00u kunnen zijn nieuwe jaargangen én nieuwe wijnen geproefd worden en kunnen jullie tevens een kijkje in de keuken nemen en zien hoe pasta’s worden gemaakt….en er valt natuurlijk ook van alles te proeven.
Kom dus ook (weer) om te genieten van de sfeer van Romagna!En net zoals vorig jaar kunnen jullie om 18.30 uur aanschuiven voor een Italiaanse maaltijd:
lange tafels waar iedereen samen met elkaar eet, drinkt en plezier maakt,
zoals dat in Italië wordt gedaan.
Het diner bestaat uit 4 gangen: antipasti, primi, secondi e dolci .Er staan flessen wijn en water op tafel en het geheel wordt afgesloten met eerlijke Italiaanse koffie van Segafredo!
Wegens het overweldigende succes van de vorige editie nu 2 dagen:
zaterdag 18 én zondag 19 maart, zodat we niet wéér zoveel mensen moeten teleurstellen.
Reservering voor het Italiaans diner is noodzakelijk, voor verdere deelname niet verplicht maar wel gewenst.

De kosten bedragen voor deelname aan de proeverij op zondagmiddag €12,50  p.p.
en het aanschuifdiner op zaterdag- en zondagavond €59,50 p.p. all-in

Aanmelden kan door een berichtje te sturen aan genieten@silvesters.nl.
Telefonisch mag natuurlijk ook: 046-4511224
Reserveer snel want er is inmiddels nog maar beperkt plek voor de avonden!

De keuken van Romagna….

Binnenkort verschijnt ook een boek met recepten en foto’s over ons geliefd Romagna.
Dit is een initiatief van Yvonne Schmeitz en Silvester mocht ook een kleine bijdrage leveren.
Zondagmiddag zal d.m.v. een presentatie al een tipje van de sluier worden opgelicht.
Bovendien bestaat er de mogelijkheid om alvast in te schrijven voor dit boek en kunnen de vroege vogels rekenen op een smakelijke verrassing!

 

Tot zaterdag 18 maart of zondag 19 maart!
Silvester & Monique

 

 

 

Valentijn 2017

Posted on

Ook dit jaar laten we jullie weer volop genieten van heerlijke gerechtjes en wijntjes met Valentijn. Dus wil je de liefde van je leven verrassen, reserveer dan snel.
Geen tijd op de avond zelf? We hebben ook dinerbonnen zodat jullie op een ander moment kunnen genieten, maar je de verrassing wel op Valentijnsdag kunt geven.

Tot Valentijn!

Sprankelend 2017

Posted on

Lieve gasten

Bij deze bedanken wij jullie allemaal voor een geweldig 2016!
Ook in 2017 kunnen jullie weer genieten van onze gastvrijheid, we verwennen jullie weer met veel liefde!
Wij wensen jullie voor nu hele fijne feestdagen en een sprankelend 2017 met heel veel mooie momenten.

Silvester & Monique
en het hele team van Silvester’s

KERSTMENU 2016

Posted on

Het volgende menu serveren wij kerstavond, lunch en diner 1e en 2e Kerstdag:

KERSTMENU 2016

VOORGERECHT
KREEFT
tomaat | avocado | yoghurt | kroepoek | basilicum
OF
KONIJN
pistache | kers | wortel | kruidkoek | Pedro Ximénez
TUSSSENGERECHT 1
TARBOT
gebakken | aardpeer | Parmezaan | truffel | beurre blanc
TUSSENGERECHT 2
PATRIJS
filet & bout | zuurkoolrisotto | BIO ganzenlever | eigen jus
HOOFDGERECHT
HEILBOT
gebakken | parelgort | venusschelpjes | Romanesco | postelein | saffraan
OF
HERT
filet & salsiccia | rode kool | spruit | witte ui | eigen jus
NAGERECHT
CHOCO
ganache | bloedsinaasappel | witte chocolade | zilte nougatine | spongecake Nutella
OF
BOERENKAZEN
assortiment kaasjes van Bourgondisch Lifestyle | vruchtencompote | krenten-venkelzaadbrood

4 gangen menu € 62,50
5 gangen menu € 72,50

Indien iemand iets niet lust of er zijn dieetwensen, kunnen wij een gerecht altijd aanpassen.
En ook voor kinderen kunnen wij in overleg iets lekkers maken.