Restaurant Silvester's

Nieuws

De restaurantgidsen zijn weer uit!

Posted on

De nieuwe restaurantgidsen liggen weer in de winkel! Ook dit jaar staan wij weer met goede recensies in de Lekker en GaultMilau en hebben wij wederom onze Bib Gourmand van Michelin mogen behouden! 

 

Kerst 2014

Posted on

Ook dit jaar kunt u weer heerlijk met vrienden of familie genieten van de kookkunsten van Silvester en zijn team.
Monique en haar team zorgen ervoor dat het jullie aan niets ontbreekt en dat u lekker ontspannen in een sfeervolle ambiance kunt genieten.

We zijn beide dagen geopend voor zowel lunch als diner.
Lunch: 12.00u/12.30u tot 16.00u
Diner :  vanaf 18.30u

Kerstmenu 2014

Voorgerecht
Rode mul
gegaard in kruidenolie | scheermes | frutti di mare | kroepoek tomaat | gelei van ratatouille
Of
Hert
terrine met pistache en Lardo di Colonata | pastrami | pompoen | Melouse ui | gel oude Aceto Balsamico
Tussengerecht 1
Tarbot
gebakken | pappardelle | crème porcini | krokante knolselderij | geroosterde Little Gem
Tussengerecht 2
Fazant
filet | rouleau van de bout | kruim balkenbrij | spruitenblad | mosterdsaus
Hoofdgerecht
Heilbot
gebakken | coquille in panade van Iberico | koolrabi | krokante aardappel | Vermout saus
Of
Ossenhaas
filet | ravioli ossenstaart | wintergroenten | eigen jus | verse truffel
Nagerecht 
Wintersmaken
kaneelmousse | sultanacake | panna cotta amarenekers | Irish Coffee ijs
Of
Kazen van Bourgondisch lifestyle | vruchtencompote | krenten-venkelzaadbrood

4 gangen menu € 59,50 (zonder tussengerecht 2)
5 gangen menu € 67,50

De smaken van de herfst

Posted on

Vanaf 15 oktober is het wildseizoen weer geopend! Onze jagers zullen ons vanaf dan weer volop voorzien van hert, ree, wild zwijn, patrijs, fazant, haas…..voornamelijk uit de Eifel.

Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 oktober kunt u volop genieten van al het lekkers wat de herfst ons te bieden heeft. Wij serveren dan 6 heerlijke gerechtjes voor € 47,50 p.p. met de smaken van de herfst .Uiteraard hebben we ook weer een aantal nieuwe wijnen uitgezocht die perfect aansluiten bij dit seizoen.

Ree & hert
pastrami ree | paté hert | gel Cumberland | zilveruitjes | pompoen

Snoekbaars
gebakken | peterseliepuree | gemarineerde kastanjechampignons |  champignonsaus

Fazant
filet & ragout | granaatappel | crispy zuurkool

Wilde eend
filet, kroketje & lever | rode biet | linzen | eigen jus

Hert
gebraden bout & stoof v/d schouder | savooiekool | schorseneren | jus met verse laurier

Peer
cake | citroenmousse | gel Gluhwein | lauriersorbet

 

 

 

 

Zomervakantie

Posted on

Wij zijn van zondag 27 juli t/m 19 augustus gesloten om even tot rust te komen en nieuwe inspiratie op te doen.
Woensdag 20 augustus staan wij vanaf 18.00u weer vol nieuwe energie en enthousiasme voor u klaar!
Reserveringen voor na onze vakantie kunt u per mail doen op info@silvesters.nl. Wij kunnen uw mail echter pas vanaf 15 augustus beantwoorden.

Nix in the Fridge
Voorafgaand aan onze vakantie willen wij natuurlijk wel de koelkast leeg hebben! Daarom hebben wij weer de alom bekende Nix in the Fridge dagen en nu zelfs 4 i.p.v. 3 dagen:
woensdag 23 juli, donderdag 24 juli, vrijdag 25 juli én zaterdag 26 juli!
Wij serveren deze dagen uitsluitend 1 menu, maar dan wel voor een heel aantrekkelijke prijs:
4 gangen + aperitief voor de prijs van 3 gangen ( € 35,00)
5 gangen + aperitief voor de prijs van 4 gangen ( € 42,50)
Uiteraard houden wij wel rekening met allergieën en speciale wensen!

“ZiZzzz” Zin in Zondag, zondag zonder zorgen

Posted on

Geen zin om op zondagmiddag iets te plannen, maar wel toe aan ontspanning? Dan is ZiZzzz iets voor jou!
Geniet van mei t/m september van 13.00u tot 17.00u van Bubbles, Wines & Bites.
Drink in een ontspannen sfeer een lekker glaasje wijn waarbij je kunt kiezen uit diverse open wijnen.
Krijg je tussendoor trek of gewoon zin in iets lekkers, kies dan 1, 2, 3 of meer “Bites” van onze “kleine” kaart waarop je diverse lekkere kleine gerechtjes zult vinden vanaf € 5,00.
Bijvoorbeeld oesters bij je glaasje bubbels, een kleine Vitello Tonato bij je glaasje Pinot Grigio of Coquille St. Jacques bij je glaasje Viognier.

De gerechtjes en wijnen wisselen regelmatig tijdens het seizoen, zodat u telkens opnieuw verrast wordt.
Dat wordt dus op zondagmiddag lekker genieten bij Silvester’s!
Niets hoeft, alles mag! Hoofdmotto: GENIET!
En bij mooi weer op het terras in de sfeervolle tuin die grenst aan de oude stadswallen van Sittard…….

 

Vakantie

Posted on

Wij gaan de keuken renoveren!

Daarom zijn wij gesloten van maandag 24 februari t/m dinsdag 11 maart.

Reserveren kunt u gewoon blijven doen via ons reserveringsformulier.

Walking dinner

Posted on

Zondag 9 februari kunt u in Sittard genieten van diverse hapjes en drankjes in 6 restaurants

Voor reserveringen: www.walking-dinner.nu